Wijn van Daan

Recept.

Mosselen met kokos, champignons en groene kruiden.

Ingrediënten:
(6 personen)
 

3 kg mosselen, schoongemaakt

2 sjalotten, in dunne plakjes gesneden

3 teentjes knoflook, geplet

verse tijm

vers laurierblad

1 stuk citroengras, gestampt

0,5 bosje dragon

0,5 bosje kervel

0,5 bosje peterselie

2 takjes verse munt

2 el gehakte bieslook

20 cl Picpoul de Pinet Villa des Croix

15 cl kokosmelk

0,4 L Kookroom 35% vet

200 g grote champignons, gehakt

60 g roomboter 82% vet

1 el olijfolie

6 witte koolbladeren, gekookt in water en geroosterd.

Bereiding:

Fruit de sjalotjes, knoflook, tijm en laurier in de boter in een dikke braadpan. Voeg de mosselen toe, giet de witte wijn erbij, kook zachtjes tot ze open gaan. Giet de mosselen af en kook de bouilllon met ¼ in. Voeg de verse kruiden (hou wat blaadjes apart voor decoratie straks), citroengras, kokosmelk en room toe. Kook tot de textuur romig wordt; filter en hou de groene kruiden apart. Voeg de champignons toe, kook (5 minuten), voeg verse gember toe. Giet deze room over de mosselen. Laat 10 minuten trekken (warm houden, niet koken). Rooster de geblancheerde witte kool bladeren licht in de grillpan.

Maak van de helft van de groene kruiden een crème door deze te pureren in de keukenmachine

Presentatie:

Leg de geroosterde koolblaadjes in het midden van 6 platte borden, verdeel hier alle mosselen en bedek met champignons in hete saus. Decoreer het gerecht met een paar blaadjes sla en verse kruiden en de kruidencrème.

Schenk er de koude Picpoul de Pinet van Villa des Croix bij en genieten maar!

 

Naar een recept van Pierre Gagnaire