Wijn van Daan

Vanaf €75 gratis thuisbezorgd!
+600 wijnen op voorraad!
Biologische wijnen bij je thuis.

Proeverijen voor groepen

 

Wijnproeverij voor groepen

Met een wijnproeverij op afspraak bieden wij een complete wijnproeverij aan voor groepen. Een wijnproeverij bestaat uit negen wijnen, die we uitgebreid proeven en bespreken. Hierbij geven we veel informatie over de techniek van het wijnproeven en de aard en herkomst van de verschillende wijnen. Hieronder staan een aantal verschillende thema-proeverijen, variërend van € 22,50 tot €49,50 per persoon.
De genoemde prijs geldt voor groepen van minimaal 8 personen. We hebben diverse locaties waar wij de wijnproeverijen geven in de omgeving van Alkmaar.
Een kleinere groep? Een wijnproeverij bij je thuis of op uw eigen locatie? Een wijnproeverij met wijnen van je specifieke voorkeur? Allemaal mogelijk.

Neem contact met ons op, zodat wij je volledig kunnen informeren.

Proeverijen

• Introductiewijncursus
Tijdens deze proeverijcursus van 2,5 uur ligt de nadruk op het technisch proeven van de wijn. Dit doen we aan de hand van mono-cépage wijnen gemaakt van sauvignon blanc, chardonnay, merlot, pinot noir druiven. Wat zijn de kenmerken van de druif, wat zijn de verschillen tussen verschillende landen, klimaten en wijnmakers. De aromazon: snel en makkelijk geuren herkennen. Hoe wordt wijn gemaakt, druivenrassen, hoe kies je een wijn. De invloed van klimaat op een wijn. Frankrijk: regio en druivenrassen en wijn & spijs: de basisregels.
22,50 per persoon

• Italië
Maak kennis met enorme diversiteit aan unieke druivenrassen van dit boeiende land. Van Piemonte tot Puglia, van Veneto tot Toscane, het komt allemaal aan bod.
€ 25,50 per persoon

• Spanje
Spanje heeft veel meer dan Rioja, al komen deze wijnen in deze proeverij natuurlijk ook aan bod. Proef de enorme verschillen van de regio’s van dit grote wijnland.
€ 25,50 per persoon

• Oude vs. Nieuwe Wijnwereld
De wijnen uit Noord- en Zuid Amerika, Zuid Afrika, Australië en Nieuw Zeeland zijn niet meer weg te denken uit de wijn schappen. Toch blijven de traditionele wijnlanden van Europa nog altijd fier overeind. Ontdek in deze proeverij de wijnen van de verschillende continenten en hoe er van dezelfde druivenrassen totaal verschillende wijnen gemaakt worden.
€ 29,50 per persoon

• Vis & Wijn
Rood bij vlees en wit bij vis? Dat is vaak de veilige wijnspijs keuze, maar in deze proeverij laten we je zien dat het ook anders kan! Wat dacht u van een heerlijke zachte rode wijn uit Galicië bij gegrilde tonijn met tomaat en olijven? Deze en meer wijnspijsvoorbeelden komen aan bod in deze proeverij.
€ 42,50 per persoon inclusief 5 bijpassende gerechtjes.

• Beroemde Wijnstreken: Bourgogne
Iedereen kent de naam van de Bourgogne, lang niet iedereen de smaak van de wijnen. Dit is uw kans om uitgebreid kennis te maken met de wijnen uit dit wereldberoemde wijngebied in het midden van Frankrijk. Wit en rood uit de verschillende deelgebieden komen uitgebreid aan de orde. Een bijzondere ervaring!

€ 49,50 per persoon

• Sterrenwijn
In deze proeverij schenken we een serie wijnen die wij aan verschillende sterrenrestaurants leveren. Een mooie kans om de wijnen te proeven waar de beste sommeliers van Nederland ook voor gevallen zijn.
€ 49,50 per persoon

* Voor alle proeverij geldt dat we proefformulieren, glazen, karaffen met water, spuugemmers en brood voor u verzorgen. Mocht u begeleidende hapjes erbij willen bestellen dan rekenen wij een meerprijs. Neem contact op voor meer informatie.