Reuilly Sauvignon Blanc 2017 van Denis Jamain in de Volkskrant

Reuilly Sauvignon Blanc 2017  van Denis Jamain in de Volkskrant

Onze Reuilly Sauvignon Blanc staat vandaag in de Volkskrant bij de selectie lekkerste Sauvignon Blancs beschreven door Onno Kleyn!

Onze Reuilly Sauvignon Blanc staat vandaag in de Volkskrant bij de selectie lekkerste Sauvignon Blancs beschreven door Onno Kleyn!

Dit zijn de lekkerste Sauvignon Blancs van de slijter.

"De ultieme zomerwijn: Sauvignon Blanc. En omdat u heus niet van slobberen houdt: hier de beste wijn van de slijter.Welke van de twee is de meest gevraagde witte wijn in de horeca?

Ik ben benieuwd: Chardonnay of Sauvignon Blanc. Tijdens de zomer vast de laatste, want van de twee is het de meest frisse (lees: zuurste). Kenmerkend is zijn opwekkend groene geur met van oudsher een zweem kattepis, die dan eufemistisch 'buxus' wordt genoemd.

Wij vroegen wijnwinkels - geen supermarkten dit keer - om hun lekkerste Sauvignon Blancs op te sturen, ieder één fles, tussen de 8 en 20 euro. Dat leverde een verrukkelijk scala op. De geografische spreiding was enorm. Er waren wijnen uit de Italiaanse Dolomieten, Californië, Spanje, Chili, Zuid-Afrika, Duitsland, Nieuw-Zeeland, het 'tweede thuisland' en vaderland Frankrijk. Alle wijn was goed, alle waren ze heerlijk zelfs, maar er moest gekozen worden. De stijlen liepen zeer uiteen. Opvallend was dat de kattepis-toon vrijwel afwezig was; ik vond het bijna jammer. 'De' klassieke Sauvignon Blancs Sancerre en Pouilly Fumé schitterden door afwezigheid en uit Nieuw-Zeeland zaten er ook maar twee in de line-up.

Reuilly 'Les Fossiles' 2017, Denis Jamain, biodynamisch

Een hortje west van Sancerre en Pouilly liggen gebiedjes die vergelijkbare wijn maken. Vanwege hun relatieve onbekendheid liggen de prijzen er lager: Menetou-Salon, Quincy en Reuilly. Dat laat onverlet dat deze de duurste in onze selectie is, maar hij is dan ook geweldig. Klassiek natuurlijk, fruitig en vuurstenig, strak, met veel diepte, wijn om voor te gaan zitten."

 

Bestel de Reuilly hier!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2019 Wijn van Daan
iDEAL Bank transfer MasterCard Visa PayPal American Express Maestro Pin Cash