St. Michael Eppan Weissburgunder Schulthauser 2016 - Copy St. Michael Eppan Weissburgunder Schulthauser 2016 - Copy
St. Michael Eppan Weissburgunder Schulthauser 2016 - Copy St. Michael Eppan Weissburgunder Schulthauser 2016 - Copy

Weissburgunder Schulthauser 2016 - Copy

19,95

Droog met vatrijping

+ -
In den Warenkorb legen
Artikelnummer:: I07B028
Verfügbarkeit: Auf Lager

Druivensoort Pinot Bianco | Weissburgunder
Wijnsoort Wit
Smaakprofiel Droog met 25% vatrijping
Lekker bij Een premium aperitief en zomerwijn. Gaat goed met zeevruchten en vis maar ook met delicate gerechten gemaakt met fazant. Ook smaakvol bij asperge gerechten
Oogstjaar 2016
Regio Alto Adige
Herkomstbenaming D.O.C. Alto Adige
Land Italie
Productiemethode Conventioneel

Pinot bianco, de belangrijkste druivensoort van Zuid-Tirol, is ontwaakt uit zijn slaapstand en is een kaartwijn voor de regio geworden. Schulthauser, die voor het eerst in 1986 is gemaakt en gebotteld, is de volmaakte Zuid-Tiroler Pinot blanc. Deze wijn is niet ostentatief, maar is de volkomen frisse en fruitige Pinot Blanc, waarvan het genot zowel in zijn romige zachtheid als de levendige zuurheid tot uiting komt.

 

Al meer dan 150 jaar bieden de wijngaarden rondom Kasteel “Moos-Schulthaus” excellente omstandigheden voor het cultiveren van Weissburgunder | Pinot Bianco in Zuid Tirol. In het milde microklimaat van koele nachten tijdens het rijp worden van druiven, groeien tot 40 jaar oude wijnstokken. Het museum “etnische studies” heeft plaatsgenomen in het prominent aanwezige kasteel “Moos Schulthaus”, dat samen met De “Kathrinen” Kapel de architectuur van de historische gebouwen weerspiegelt.

Hoogte:          540 tot 620m

Grootte:          25 Ha

Bodem:           leemachtige krijt bodem en gravel

Ligging:           Zuid tot Zuid-Oost

De Grote Hamersma 2018

De ‘gewone’ Weissburgunder al zo ongewoon fijn. Dit is de tussenclassificering. St. Michael-Eppan heeft ook nog een superpremium in petto, de Sanct Valentin, eveneens de bergwandeling waard. Wat hebben we hier? Volgens de huisscribent van de importeur ‘een volmaakte Zuid-Tiroler Pinot Blanc. Deze wijn is niet ostentatief, maar is de volkomen frisse en fruitige Pinot Blanc, waarvan het genot zowel in zijn romige zachtheid als de levendige zuurheid tot uiting komt.’ Het is hem of haar vergeven at we plots te maken hebben met de Franstalige variëteit, terwijl het etiket toch echt over Weissburgunder en Pinot Bianco spreekt. Even niet opgelet vanwege in de ban van dit plaatje. Niet zozeer van dat op het etiket overigens. Dat is een muffig ogende gravure van de Kellereigenossenschaft in lang vervlogen tijden. Een en ander staat haaks op de wijn erachter. Die is cool, calm & collected en hedendaags zonder zijn authenticiteit geweld aan te doen. Ingetogen peer, een beet in koel appelgebak met iets vanille, het mollig-frisse van crème fraîche, het zoet-bittere van tarte tatin van witlof, flinterfluisterende zuren.

 

Perswijn

Ruikt naar gele appels, peer en is heel zuiver, in de smaak licht, fris, soepel, sappig en lekker

 

0 Sterne basierend auf 0 Bewertungen
Auf den Wunschzettel / Auf die Vergleichsliste