Druivensoort |
Pinot Noir |
Wijnsoort |
Rood |
Smaakprofiel |
Droog zonder vatrijping |
Lekker bij |
Ideale koppelingen zijn onder meer lam, geitenkaas met schil, kalfslever, gebakken vlees en rijpe kaas. |
Oogstjaar |
2016 |
Regio |
Alto Adige |
Herkomstbenaming |
D.O.C. Alto Adige |
Land |
Italie |
Productiemethode |
Conventioneel |
Pinot noir (Pinot Nero of Blauburgunder) is een van de meest gekoesterde en meest veeleisende van alle rode wijnen. Pinot noir kan echter niet overal groeien en is zeer veeleisend in termen van wijngaard en wijnbouw. Door zijn delicate aroma en onderscheidende natuur geniet het veel aanzien. Deze Pinot Noir ontwikkelt tot zijn volle potentie op de koele maar zonnige wijngaarden van Eppan en Kaltern, waardoor een gestructureerde wijn met elegante volheid wordt gemaakt, die opvallend gelijkwaardig is aan de Bourgondische varianten.