Wijn van Daan

Vanaf €75 gratis thuisbezorgd!
+600 wijnen op voorraad!
Biologische wijnen bij je thuis.

Alcoholwet 2021

De geborgde werkwijze volgens de nieuwe alcoholwet 2021

Op 1 juni 2021 gaat de nieuwe alcoholwet in waardoor wij genoodzaakt zijn om diverse maatregelen te nemen op het gebied van de leeftijdsverificatie. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de verkoop van alcoholhoudende dranken aan minderjarigen niet meer mogelijk is. Alle verkopers van alcohol dienen met ingang van de nieuwe wet te voldoen aan bepaalde voorwaarden. Eén van deze voorwaarden is dat er een leeftijd check op iedere zending komt die wij aan onze vervoerder aanbieden. Het in ontvangst nemen van uw pakket zal dan altijd geverifieerd worden aan de hand van uw ID bewijs. Wijn van Daan doet er alles aan om te voldoen aan deze regels en wij hebben daarom een geborgde werkwijze opgezet die wij hieronder aan je toelichten.

Leeftijdscontrole bij bestellen
Voordat je als klant kunt bestellen zullen wij vragen om een bevestiging dat je 18 jaar of ouder bent, dit dien je naar waarheid in te vullen. Mocht je niet ouder dan 18 jaar zijn dan komt er melding om dit alsnog in te vullen. Vul je dit niet in, kun je niet bestellen op de site.

Leeftijdscontrole bij aflevering
Zodra wij jouw bestelling verzenden, maken wij gebruik van een legitimatieplicht. Dat betekent dat als het pakket bij je wordt aangeboden je je zal moeten legitimeren aan de bezorger. Dit om te checken of de ontvanger wel 18 jaar of ouder is. Ook bij het afhalen van je bestelling bij een afhaalpunt zal u zich moeten legitimeren. Zorg daarom dat je altijd een legitimatiebewijs bij je hebt bij het afhalen van je pakket. Ook is het niet meer toegestaan om je pakket achter te laten in de tuin of in een pakket box. Dit omdat legitimatie verplicht is volgens de nieuwe alcoholwet.

Werkwijze en verpakking voorwaarden
Onze werkwijze is bekend bij al onze medewerkers en bij onze vaste distributeur. Onze dozen zijn waar mogelijk voorzien van de teksten ‘Legitimatie verplicht’ en ook het Nix logo is aanwezig op de verzendverpakking zodat dit nog beter zichtbaar is voor zowel de bezorger als de ontvanger.

Extra kosten van de verzending
Vooralsnog rekenen wij geen extra kosten voor de leeftijdscheck. Mochten wij genoodzaakt zijn om extra kosten te maken bij onze vervoerder, dan vragen wij €1,00 per bestelling voor de ‘Verplichte Legitimatie check Alcohol Wet’. Wij zullen je hiervan voor levering op de hoogte stellen.

Controle van de Geborgde werkwijze
Wij zijn verplicht om onze geborgde werkwijze eenmaal per jaar te onderzoeken op geldende verplichtingen en eventueel geconstateerde tekortkomingen. Dit is als laatst gebeurd op 17-06-2021 bestelling nummer 118778218. Dit zal jaarlijks plaatsvinden en op deze pagina zichtbaar zijn.

Hartelijk dank voor uw begrip en mocht u naar aanleiding van onze werkwijze nog verbeterpunten hebben, dan horen wij deze graag via info@wijnvandaan.nl. Wijn van Daan doet er alles aan om met deze geborgde werkwijze de maatschappelijke verantwoordelijk omtrent alcoholgebruik te stimuleren.

 

Verantwoord Alcohol gebruik

Als online wijnspeciaalzaak willen wij en zijn wij verplicht om onze consumenten verantwoordelijk met drankgebruik om te laten gaan. Hierbij staan wij ervoor dat het alcoholgebruik van minderjarigen drastisch word teruggedrongen. Waardoor wij ook geen alcohol aan personen verkopen die jonger zijn dan 18 jaar. Wijn van Daan neemt hierin haar verantwoordelijkheid en zal zich houden aan de regels en wetgeving die er bestaan voor de verkoop van alcoholhoudende dranken.

Alcohol verkoop en jongeren
Wijn van Daan verkoopt geen alcohol aan jongeren die jonger zijn dan 18 jaar. Uiteraard is dit wettelijk verboden maar daarnaast willen wij bijdragen aan een samenleving waarin jongeren onder de 18 jaar geen gebruik zullen en kunnen maken van de aankoop en het consumeren van alcohol. Het toezicht wat wij hierop houden gebeurd via onze webshop waarbij wij om een leeftijdscontrole vragen. Voor het afhalen van bestelling bij een PostNL locatie dient de klant zich altijd te legitimeren ter controle van de bestelling en de leeftijd. Per 1 juni 2021 zal er ook bij de aflevering aan de deur een legitimatie controle plaats vinden door de bezorger. Ook bij het afhalen van de bestelling bij een Pick Up Point locatie zal er om legitimatie worden gevraagd.

Meer weten over verantwoordelijk alcoholgebruik?
www.nix18.nl
www.STIVA.nl